Ingrediente:
1 kg de ghebe sau de champignons * 4 cepe medii * 5 ouă întregi * 2 legături de mărar * 5 căței de usturoi * 1 lingură de sare * 1 linguriță de piper * 7 linguri de sos de roșii * hârtie de copt * 50 ml de ulei extra virgin de măsline
Stoarce bine ciupercile. Toacă-le în robot, împreună cu mărarul. Amestecă-le cu gălbenușurile de ou, sarea grunjoasă și piperul negru. Bate albușurile spumă cu un praf de sare și încorporează-le peste aluatul de ciuperci, amestecând de jos în sus.
Îmbracă o tavă de cozonac cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline pe interior. Toarnă compoziția cu ciuperci și coace-o pentru 30 de minute la foc mediu spre mare, în partea de mijloc a cuptorului.
Când timpul a trecut, scoate-o din cuptor și unge-o cu sucul de roșii pe deasupra. Mai las-o în cuptor fix 10 minute la rumenit.
Servește-o rece ca aperitiv sau caldă cu garnitură de piure de cartofi și sos picant de roșii. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu