Ingrediente:
1 dovlecel mediu * 1 morcov * 1 ceapă medie * 1 legătură de pătrunjel * 1 lingură de boia iute * 2 linguri de oregano uscat * 1 linguriță de sare gemă * 3 linguri de făină de soia * 10 linguri de făină de năut * 100 g de făină albă * 200 ml de ulei de măsline extra virgin * hârtie de copt
Spală legumele cu apă rece. Rade pe răzătoarea mare dovlecelul și lasă-l cu un praf de sare pentru 10 minute. Stoarce-l bine și așază-l într-un castron încăpător.
Peste dovlecel, rade morcovul pe răzătoarea mică, adaugă ceapa și pătrunjelul tocate fin, boiaua, oregano, sarea gemă, făina de soia și cea de năut.
Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline. Formează chifteluțe, umezindu-ți mâinile cu apă, tăvălindu-le prin făina albă și turtindu-le ușor cu degetele.
Coace-le în cuptorul încins, pentru 20 de minute pe o parte și 10 pe cealaltă, la foc maxim.
Servește-le calde sau reci cu muștar iute. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu