miercuri, 17 august 2011

Șnițele din piept de pui în crustă de mac




Iată o rețetă deosebită, plină de savoare și simplu de făcut.

Ingrediente:
1 piept de pui dezosat * 150 g de mac * 1 lămâie * 1 linguriță rasă de piper negru * 1 linguriță de sare grunjoasă * 2 ouă * hârtie de copt * 150 ml de ulei de măsline extra virgin * 100 g de făină albă sau de năut




Spală pieptul de pui cu apă rece și taie-l ca pentru șnițele. Bate carnea cu ciocanul și asezoneaz-o cu sare,coaja rasă de lămâie, piperul negru și zeama de lămâie.Acoper-o și las-o la marinat 30 de minute, la frigider.
Îmbracă tava mare de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline. Trece șnițelele prin făină, ou bătut cu un praf de sare și presară-i pe ambele părți mac din abundență.
Coace șnițelele timp de 30 de minute la foc maxim. La mijlocul timpului recomandat, întoarce-le pe partea cealaltă.



Servește-le cu garnitură de păstăi cu mujdei și ardei copți. Poftă bună!





Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF