sâmbătă, 13 august 2011

Pulpe cu oregano & garnitură de roșii gratinate




Iată un prânz super delicios, pentru tine și prietenii tăi cei mai dragi.
Ingrediente:
5 pulpe medii * 2 linguri de oregano * 1 lingură de boia iute * 1 linguriță de piper negru * 1 linguriță de sare grunjoasă * 5 roșii * 50 g de parmezan ras * 100 ml de ulei de măsline extravirgin



Pârpolește bine pulpele, spală-le cu apă rece și crestează-le până la os pe ambele părți. Asezonează-le cu o linguriță rasă de sare grunjoasă, boiaua iute, piperul negru și împănează-le bine cu oregano. Așază-le într-o tavă unsă cu ulei de măsline, alături de roșiile tăiate pe jumătate, presărate cu un praf de sare și îmbrăcate în parmezan ras.


Coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute la foc mediu spre maxim, în partea de mijloc. Când timpul s-a scurs, scoate roșiile pe un platou, iar pulpele întoarce-le și mai lasă-le la copt încă 30 de minute, până când se rumenesc frumos.


Servește pulpele cu roșii gratinate, alături de mujdei aprig de usturoi. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF