Ingrediente:
5 pulpe medii * 2 linguri de oregano * 1 lingură de boia iute * 1 linguriță de piper negru * 1 linguriță de sare grunjoasă * 5 roșii * 50 g de parmezan ras * 100 ml de ulei de măsline extravirgin
Pârpolește bine pulpele, spală-le cu apă rece și crestează-le până la os pe ambele părți. Asezonează-le cu o linguriță rasă de sare grunjoasă, boiaua iute, piperul negru și împănează-le bine cu oregano. Așază-le într-o tavă unsă cu ulei de măsline, alături de roșiile tăiate pe jumătate, presărate cu un praf de sare și îmbrăcate în parmezan ras.
Coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute la foc mediu spre maxim, în partea de mijloc. Când timpul s-a scurs, scoate roșiile pe un platou, iar pulpele întoarce-le și mai lasă-le la copt încă 30 de minute, până când se rumenesc frumos.
Servește pulpele cu roșii gratinate, alături de mujdei aprig de usturoi. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu