Ingrediente:
1 piept mare de pui dezosat * 1 portocală * 1 linguriță de rozmarin uscat * 2 lingurițe de sos de soia * 1 linguriță de scorțișoară * 1 linguriță rasă de sare grunjoasă * un praf de piper * 50 ml de ulei de măsline * scobitori
Spală pieptul de pui cu apă rece și usucă-l cu prosoape de bucătărie. Tranșează-l în fâșii subțiri de 5 cm lungime și 2 cm lățime.
Asezonează carnea cu sare, coaja rasă de portocală, zeama de portocală, sosul de soia, rozmarinul uscat, pudra de scorțișoară și piperul negru. Lasă-le la macerat timp de 1h.
Împăturește fiecare fâșie de carne ca pe un cornuleț și înfinge-i o scobitoare în mijloc.
Unge o tavă subțire din inox cu uleiul de măsline și așază bucățelele de carne în ea.
Coace-le în cuptorul încins, pentru 20 de minute pe o parte și 10 pe cealaltă, la foc maxim, în partea de mijloc a cuptorului.
Servește-le ca aperitiv cald sau rece. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu