Ingrediente:
1 kg de cartofi albi * 3 ouă * 1 ardei iute roșu uscat * 1 ceapă medie * 30 de ciuperci fierte * 3 căței de usturoi * 150 g de unt * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță rasă de rozmarin * 2 linguri de pătrunjel tocat * 2 lingurițe de zeamă de lămâie * 100 g de cașcaval * folie de aluminiu
Fierbe cartofii curățați în apă sărată. Scurge apa și zdrobește-i ca pentru piure. Încorporează-le 50 g de unt proaspăt. Lasă-i la răcit. Adaugă-le 2 gălbenușuri, un praf de sare, albușurile bătute spumă și jumătate de ardei iute tocat mărunt.
Taie ceapa julien și călește-o în 50 g de unt pentru 2 minute. Taie ciupercuțele în feliuțe subțiri și adaugă-le peste ceapă. Mai lasă-le fix 5 minute, amestecându-le din când în când. Adaugă-le zeama de lămâie, cățeii de usturoi pisați și patrunjelul tocat și stinge focul.
Îmbracă o tavă mare de cuptor cu folie de aluminiu (sau de copt) și unge-o cu 50 de grame de unt. Umezește-ți mâinile și formează mingiuțe din piureul de cartofi. Turtește-le și așază-le în tavă.
Amestecă gălbenușul rămas cu 2 linguri de apă plată și unge fiecare mingiuță, ca să facă priză cu ciupercile și să fie lucioase.
În fiecare adâncitură formată, pune 2 lingurițe de ciupercuțe călite, iar deasupra lor presară cașcaval ras, rozmarin uscat și restul de ardei iute tocat fin.
Coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute, în partea cea mai de sus a cuptorului. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu