Ingrediente:
1 kg de trunchi de merluciu * 1 pahar de vin alb * 2 linguri de boia dulce * 1 linguriță de rozmarin uscat * jumătate de lămâie * 1 linguriță rasă de piper negru * 1 linguriță de sare grunjoasă * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * hârtie de copt
Curăță și spală bine peștii sub jet de apă rece. Asezonează-i cu sare, piper, rozmarin, coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, boiaua dulce și paharul de vin alb. Lasă-i la marinat pentru 30 de minute la frigider, acoperiți cu folie de plastic.
Îmbracă tava mare de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline. Așază bucățile de pește în tavă, împreună cu sosul de vin și paprika.
Coace-i la foc mediu spre maxim timp de 40 de minute, în partea cea mai de sus a cuptorului (fără să-i întorci).
Servește-i cu lămâie, pătrunjel proaspăt și cremă de hrean. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu