Ingrediente:
500 g de sapghetti * 1 linguriță de pudră de curry * 1 linguriță rasă de rozmarin uscat * 1 lingură de oregano uscat * 1 ardei iute uscat * 1 ceapă medie * 15 ciupercuțe fierte * 1 legătură de pătrunjel * 3 căței de usturoi * 2 linguri de pesto verde * 300 ml de suc de roșii * 5 linguri de ketchup dulce * 50 g de măsline negre fără sâmburi * 100 ml de ulei de măsline extra virgin de măsline * 1 ardei kapia verde * 200 ml de apă plată * 100 g de tofu afumat * 50 g de miez de nucă * 10 roșii uscate * sare grunjoasă
Călește ceapa tăiată julien în uleiul călduț, alături de ciupercuțele tăiate în feliuțe foarte subțiri.
Adaugă ardeiul kapia tăiat în pătrățele de 2 cm latura, apa plată, ardeiul iute tocat fin, sucul de roșii și 2 linguri de ketchup. Potrivește de sare, adaugă cățeii de usturoi pisați și stinge focul.
Fierbe pastele exact timpul indicat pe ambalaj. Scurge-le bine de surplusul de apă și amestecă-le cu pudra de curry, rozmarinul uscat, 3 linguri de ketchup, oregano, măslinele fără sâmburi, miezul de nucă tăiat mărunt, roșiile uscate, cele 2 linguri de pesto verde și brânza tofu tăiată în cubulețe.
La final toarnă sosul de roșii cu ciupercuțe și mai amestecă-le cu 2 furculițe, de jos în sus, circa 1 minut.
Servește-le fierbinți cu extra pudră de ardei iute sau pătrunjel verde. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu