marți, 20 decembrie 2011

Coșulețe aperitiv din vegetale și pește






Înlocuiește clasicele aperitive de sărbători cu unele asemănătoare dar fără colesterol și calorii în plus.

Maioneză din făină de soia

Ingrediente: 1 cană de făină de soia * jumătate cană de apă plată * 250 ml de ulei de floarea soarelui presat la rece * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță rasă de piper negru * zeama unei jumătăți de lămâie * 3 linguri de muștar clasic


Amestecă făina de soia cu apa plată și fierbe-le la foc mediu 10 minute, amestecând mereu. Încorporează-i uleiul, zeama de lămâie, piperul și muștarul. Săreaz-o după gust.




Coșulețe fantezie

Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă * 3-4 forme de brioșe


Taie foile în pătrate cu latura de 6 cm. Încinge cuptorul și așază în fiecare formă câte 5-6 pătrațele, unul câte unul. Coace-le circa jumătate de minut la foc maxim.


Ciuperci cu usturoi și maioneză vegetală

După ce ai spălat 500 g de ciuperci energic cu apă rece, fierbe-le în apă cu sare pentru 30 de minute.


 Scurge-le bine, toacă-le și amestecă-le cu 3 linguri de maioneză din soia, 5 căței de usturoi pisați și o legătură de pătrunjel tocată fin.



Salată a la russe cu maioneză vegetală

Fierbe 3 morcovi, 2 cartofi, 1 păstârnac, o felie de țelină. Scoate-le treptat și lasă-le să se răcească. Taie-le mărunt și amestecă-le cu 250 g de mazăre fiertă, 3 castraveți murați și 2 gogoșari la oțet tocață mărunt. Adauga-le 5 linguri de maioneză, 2 linguri de muștar, un praf de sare și o linguriță de piper negru.


Brânză tofu cu țelină și maioneză vegetală


Cu ajutorul unei furculițe zdrobește 300 g de tofu simplă și amestec-o cu o țelină mică (crudă sau fiartă) rasă, o ceapă roșie tocată mărunt, un praf de piper și 3 linguri cu maioneză de soia.


Sardine cu icre

Zdrobește 3 cutii de sardine în ulei vegetal cu o furculiță, după ce le-ai scurs bine de ulei. Amestecă-le cu 4 linguri de icre de hering sau crap, zeama unei jumătăți de lămâie, 2-3 fire de ceapă verde tocată și un praf de piper negru.

Salată de țelină, măr și morcovi

Rade pe răzătoarea mare 3 morcovi, o țelină mică și 4 mere. Amestecă-le cu zeama unei lămâi, 3 linguri de maioneză din soia, 1 linguriță de sare grunjoasă, 50 g de stafide și 50 g de miez de nucă.




Servește toate aceste salate delicioase în coșulețe fantezie, decorate după bunul plac cu gogoșari, măsline, castraveți, pătrunjel și mărar. Poftă bună!



 

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF