miercuri, 14 decembrie 2011

Pâine picantă cu mirodenii și fulgi de ovăzO mâncare bună se cere musai însoțită de o pâine pe măsură. Încearcă acestă pâine deosebită, plină de savoare și personalitate.

Ingrediente:

1 kg de măciniș integral * 150 g de fulgi de ovăz * 1 ceapă medie * 5 căței de usturoi * 2 ardei iuți uscați * 50 g de măsline negre fără sâmburi * 2 cuburi de drojdie proaspătă * 2 linguri de rozmarin uscat * 1 lingură de sare grunjoasă * 600 ml de apă * 100 ml de ulei de măsline extra virgin


Încălzește apa și dizolvă drojdia și sarea în ea. Amestecă măcinișul cu fulgii de ovăz, ardeii iuți tăiați fin, ceapa și usturoiul tăiate mărunt, rozmarinul și drojdia dizolvată. Frământă aluatul 5 minute. Adaugă-i 90 ml de ulei și mai frământă-l încă 2 minute.


Unge fundul unei tăvi cu 10 ml de ulei și așază aluatul de pâine. Crestează-l în 2-3 locuri și lasă-l la crescut 30 de minute, la loc calduț.


Coace pâinea în cuptorul încins pentru 1 oră la foc mediu. Servește-o cu ulei extra virgin de măsline sau cu roșii uscate în ulei extra virgin de măsline. Poftă bună!Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF