duminică, 25 martie 2012

Pachețele de primavară (2)




Încearcă această rețetă senzațională , bogată în vitamine și minerale.

Ingrediente:
1 pachet de foi de plăcintă * 1 varză mică roșie * 5 linguri de orez fiert * 5 linguri de mazăre fiartă * 5 linguri de porumb fiert * 1 ardei kapia roșu * 3 morcovi * 20 cm de praz * 3 ardei iuți moderat * 5 linguri de sos de soia * 2 linguri de ulei de pește * 2 lingurițe de pudră de curry  *  2 lingurițe de condiment chinezesc ( piper, scorțișoară, cuișoare, fenicul, chimen, anason) * 150 ml de ulei de măsline * hârtie de copt





Taie toate legumele în bastonașe subțiri, mai puțin pe cele fierte. Călește-le în uleiul de pește și sosul de soia pentru 15 minute într-un wok, la foc maxim. Adaugă-le orezul fiert, mazărea, porumbul, pudra de curry și amestecul de condimente.


Taie foile de plăcintă în pătrate cu latura de 7 cm. Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline. Pune câte o lingură de amestec călit pe 2 pătrate din foaie de plăcintă și rulează-le ca pe o sărmăluță sau împachetează-le din patru mișcări.


Coace-le în cuptorul încins pentru 25 de minute pe o parte și 5 minute pe cealaltă parte, la foc maxim, în partea de mijloc a cuptorului.



Servește-le cu sos de soia cu ardei iute și usturoi. Poftă bună!




Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF