joi, 5 aprilie 2012

Pilaf cu urzici




Nu lăsa să treacă această primăvară călduroasă, fără să nu guști
pe săturate din toate "trufandalele" oferite de natură (urzici, leurdă, untișor, ștevie etc).



Ingrediente:
1 cană orez integral * 2 căni și jumătate de apă plată * 1 ceapă medie * 50 ml de ulei extra virgin de măsline * 1 ardei roșu iute mic * 1/2 kg de urzici * 1 lingură de sare grunjoasă





Spală urzicile, una câte una, sub jet de apă rece, protejându-ți mâinile cu mănuși. Cufundă-le în apă clocotită și fierbe-le la foc mic pentru 5 minute. Scoate-le într-o strecurătoare și lasă-le să se răceasca.



Călește pentru 5 minute ceapa tăiată mărunt în ulei, amestecând mereu. Adaugă orezul spălat în mai multe ape, urzicile tocate fin și apa plată.


Lasă-le să fiarbă la foc mediu circa 30 de minute. Adaugă ardeiul iute pisat în mojar și potrivește pilaful de sare.


Servește-l simplu sau cu hrean ras la oțet pe deasupra. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF