duminică, 6 mai 2012

Doradă cu citrice, în crustă de făină din năut




Gustă aroma plină de prospețime al acestui pește mediteraneean, plăcere culinară care te va purta spre locuri și peisaje mirifice.

Ingredinete:
4 bucăți de doradă * 1 lămâie * 6-7 linguri de făină de năut * piper * sare grunjoasă * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * hârtie de copt

 



Curăță peștii și spală-i energic cu apă rece. Sărează-i, piperează-i și asezonează-i cu zeama de lămâie și cea de portocală. Lasă-i la marinat 20 de minute.

Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu ulei. Tăvălește-i prin făina de năut și așază-i în tavă.


Coace-i în cuptorul fierbinte, 25 de minute pe o parte și 10 pe cealaltă parte. Servește-i cu mujdei de usturoi și gogonele murate în oțet. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF