joi, 28 iunie 2012

Fructe de mare cu sos de soia și spaghetti din orez




Nicio masă fără ... fructe de mare. Dacă prețul lor n-ar fi prohibitiv, eu aș respecta întocmai zicerea asta. Azi am reușit, mâine încă nu există :)

Ingrediente:
400 g de fructe de mare * 3 căței de usturoi * 1 ardei iute * o legătură de pătrunjel * 150 g de spaghetti de orez * 6 linguri de sos de soia * 1 portocală * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * 1 ceașcă de apă plată



Taie usturoiul și ardeiul iute în felii subțiri și prăjește-le în uleiul încins pentru 2-3 minute. Adaugă fructele de mare, sosul de soia și călește-le pentru 15 minute, amestecându-le din când în când.


Adaugă ceașca de apă și pastele de orez (se vor înmuia de la abur în 2-3 minute) și mai ține-le pe foc fix 10 minute. Adaugă-le sucul de portocală, pătrunjelul proaspăt tocat mărunt, un cățel de usturoi tăiat fin și stinge focul.


Servește fructele de mare cu paste pe deasupra cu pătrunjel verde, coajă rasă de portocală și piper negru, proaspăt măcinat. Poftă bună!




Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF