luni, 2 iulie 2012

Chiftele din ciuperci cu fulgi de ovăz, brânză topită și pătrunjel


Gustă aceste chifteluțe ușoare, o alternativă sănătoasă la cele clasice.

Ingrediente:
500 g de champignons * 250 g de fulgi de ovăz * 200 g de pesmet * 3 ouă * 2 legături de pătrunjel * 1 ceapă mare * 3 cuburi de brânză topită * sare grunjoasă * piper negru * 150 ml de ulei de măsline extra virgin * hârtie de copt

 




Spală ciupercile, una câte una, sub jet de apă rece. Toacă-le mai grosier în robot. Adaugă-le ouăle, fulgii de ovăz,brânza topită, pătrunjelul și ceapa tocate foarte mărunt, piperul negru proaspăt măcinat, sare grunjoasă după gust și 100 g de pesmet.


Lasă aluatul să se odihnească 20 de minute.


Îmbracă tava mare de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline. Formează chifteluțe și tăvălește-le pe fiecare prin pesmet.


Coace-le în cuptorul fierbinte, la foc maxim, în partea de mijloc a cuptorului, pentru 25 de minute pe o parte și 10 pe cealaltă.


Servește-le fierbinți sau reci, cu sos de usturoi cu iaurt, castraveți și mentă. Să ai poftă!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF