luni, 25 iunie 2012

Tort Savarina cu miere



De ce sa nu transformăm una din prăjiturile noastre preferate într-o emblemă a tuturor evenimentelor fericite? Haideti sa o recompunem... iar și iar :)

Ingrediente:
6 ouă * 100 g de pesmet * 40 g de făină albă * 9-11 linguri de miere de albine * 500 ml frișcă dulce * 3 pliculețe de zahăr vanilinat * 3 linguri de zahăr tos * 2 sticluțe cu esență de rom * jumătate de lămâie * 1 borcan cu dulceață de căpșuni * 250 g de căpșuni proaspete * un praf de sare * 400 ml apă plată

 





Bate albușurile spuma cu un praf de sare. Amestecă gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, o esență de rom și 2 pliculețe de zahăr vanilinat. Adaugă-le făina în ploaie, albușurile bătute și pesmetul. Coace blatul de tort circa 25 de minute la foc mediu spre mare, într-o formă rotundă, tapetată cu ulei și făină.


Deoarece mierea își schimbă proprietățile la temperaturi ridicate, siropul prepară-l la rece. Amestecă mierea cu apa plată, zeama unei jumătăți de lămâie, un pliculeț de zahăr vanilinat și o esență de rom.


Bate frișca energic, până când aceasta se întărește.
Când blatul s-a răcit, secționează-l orizontal, în două părți egale.


Montează-l astfel: blat, jumătate din sirop, strat fin de dulceață, 300 ml de frișcă, blat, cealaltă parte din siropul de miere de albine, dulceață, frișcă și căpsuni proaspete. Să ai poftă!

 




 

 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am sansa sa gasesc aceasta reteta in varianta de post ? Adica fara oua iar frisca sa am posibilitatea sa o inlocuiesc cu altceva. Un mic ajutor va rog ? Vreau sa ii fac o surpriza iubitului cu ocazia aniversarii noastre si as vrea sa fac un tort, iar acesta mi-a sarit direct in ochi, eu fiind mare fana savarine dar cum noi suntem vegetarieni :D nu pot face varinata de dulce

Print Friendly and PDF