luni, 6 august 2012

Musaca din cartofi cu roșii, parmezan și ciuperci



Încearcă acest preparat delicios, ideal pentru prânzurile tale tihnite.
Ingrediente:
1 kg de cartofi * 3 roșii * 500 g de champignons * 2 cepe medii * 1 foaie de dafin * 1 legătură de mărar * 2 ouă * 1 iaurt slab * 3 căței de usturoi * 3 linguri de bulion * piper negru proaspăt măcinat * sare grunjoasă * 200 ml de ulei de măsline extra virgin * 4 linguri de sos de soia light  * 1 pastârnac mare  *  2 morcovi  *  2 ardei kapia

 


Curăță cartofii, spală-i cu apă rece și taie-i în rondele de 3 mm grosime. Fierbe cartofii astfel tăiați în apă clocotită cu sare pentru 10 minute, la foc mediu. Scoate-i într-o strecurătoare și lasă-i la răcit.

Spală energic ciupercile sub jet de apă rece. Toacă-le mărunt și călește-le în 150 ml de ulei, împreună cu ceapa tăiată julien, ardeiul taiat fin, morcovii și păstârnacul rase pe răzătoarea mică. Fierbe-le până când apa se evaporă toată, circa 30 de minute la foc mediu. Adaugă-le 4 linguri de sos de soia light, bulionul și foaia de dafin și mai călește-le 5 minute, amestecându-le mereu. Presară-le piper, usturoi și mărar tocate mărunt.


Unge o tavă mică cu 50 ml de ulei. Alternează straturile de cartofi cu cele de ciuperci călite și rondele de roșii presarate cu parmezan, iar deasupra toarnă oul bătut cu iaurtul și un praf de sare.


Coace musacaua la foc mediu spre mare, circa 40 de minute.
Servește-o cu salată verde cu mărar sau cu castraveți acri. Poftă bună!

2 comentarii:

Daniela I spunea...

Am sa-l incerc negresit! Salutari!

Raa spunea...

Salutari si tie :)

Print Friendly and PDF