duminică, 30 septembrie 2012

Ardei umpluți cu legume, ciuperci și 3 tipuri de cereale



Delicioși și ușori, fără să provoace vreo indigestie, iată o rețetă mult mai sănătoasă față de cea clasică.
Ingrediente:
10 ardei grași mici * 3 cepe medii * 3 morcovi * 250 g de ciuperci champignons * 1 ardi kapia roșu * 3 linguri de bulion * 1 legătură de mărar * 50 g de orez * 50 g de grâu * 50 g de ovăz * 3 ouă * 2 linguri de mălai * 3 linguri de griș * 3 roșii * sare* piper * 2 căni cu apă* 100 ml de ulei de măsline extra virgin * 2 linguri de făină de soia * 200 g de varză tocată




Taie capacele de la ardei, curăță-le de semințe și opărește-le pentru 10 minute în apă clocotită cu sare.


Călește ceapa și ardeiul kapia tăiate mărunt, morcovul ras pe răzătoarea mare și ciupercile tăiate în feliuțe circa 15 minute, amestecând mereu. Adaugă-le bulionul și cele 3 tipuri de cereale și mai lasă-le fix 3 minute pe foc mic.


După ce ai stins focul, lasă legumele să se răceasca aproximativ. 20 de minute. Încorporează-le ouăle, mărarul tocat fin, sare și piper după gust, mălaiul și grișul.


Pe fundul cratiței în care vei fierbe ardeii, pune varza tocată. Umple toți ardeii, presară-le făină de soia pe deasupra și așază-le capacul la loc. Rade pe deasupra lor cele 3 roșii și toarnă peste ei și cele 2 căni de apă. Pune-le o farfurie în cap, pe post de capac, una care să nu fie nici prea mare dar nici prea mica.


Fierbe-i 1h si 30 de minute la cuptor, la foc mediu. Servește-i cu piper proaspăt măcinat și smântână. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF