joi, 27 septembrie 2012

Plăcintă cu brânză proaspătă și urdă, îndulcită cu mere



Iată o încântare culinară pentru zilele în care trebuie neaparat să-ți satisfaci pofta de dulce.
Ingrediente:
500 g de urdă * 1 cutie de brânză dulce * 5 mere * coaja rasă a unei jumătăți de lămâie * 2 fiole de vanilie * 3 ouă * 3 linguri de griș * 1 pachet de foi de plăcintă * 150 ml de ulei extra virgin de măsline  *  3 lingurițe de pudră de scorțisoară




Amestecă cele 2 tipuri de brânză, 4 mere rase pe răzătoarea mare, coaja rasă de lămâie, fiolele de vanilie, 3 ouă și 3 linguri de griș.
Unge tava mare de cuptor cu 30 ml de ulei și împarte setul de foi în patru. Unge foile din primul set pe sărite cu ulei, adaugă peste ele o parte din amestecul de brânză, alt set de foi, brânză, foi unse, brânză și ultimul set de foi unse pe deasupra cu ulei.


Taie plăcinta de crudă în pătrate generoase. Pe fiecare pătrat așază o felie subțire de măr, pudrată cu scorțișoară.


Coace plăcinta circa 50 de minute la foc mediu în partea de sus a cuptorului. Servește-o caldă sau rece, ori de câte ori ai poftă de dulce, cu zahăr pudră pe deasupra sau extra scorțișoară. Sa ai poftă!

 

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF