miercuri, 31 octombrie 2012

Tort pandișpan cu nectarine și prune



Încearcă acest desert savuros, ori de câte ori ți-e poftă de ceva dulce.
Ingrediente:
6 ouă *  11 linguri de făină integrală * 6 linguri de zahăr brun * 4 linguri de ulei de floarea soarelui * sucul unei portocale mari* coaja rasă a unei portocale * 2 esențe de vanilie * 1 linguriță de pudră de scorțișoară * 1 linguriță de praf de copt * 5 nectarine și 10 prune * 30 g de zahăr pudră  *  2 linguri de cacao




Bate albușurile spumă cu un praf de sare. Amestecă gălbenușurile cu esența de vanilie, zahărul tos, pudra de scorțișoară, coaja rasă a unei portocale, sucul de portocală și făina amestecată cu praful de copt.
Încorporează apoi prunele tăiate feliuțe și albușurile bătute spumă, amestecându-le de sus în jos.
Pune o ceașcă de aluat într-un castronel și amestecă-l cu 2 linguri de cacao.


Unge și tapetează o formă de tort. Toarnă compoziția fără cacao în ea. Toarnă-i și aluatul cu cacao pe deasupra și amestecă-l cu un cuțit. Deasupra așază-i un strat generos de feliuțe de nectarine.


Coace pandișpanul la foc mediu circa 50 de minute. Lasă-l să se răcească si pudrează-l cu zahăr pudră. 

Pentru ocazii festive, poți orna porțiile cu frișcă proaspătă.


 

Un comentariu:

Builders.ro spunea...

Cu ajutorul cuptorului electric Ertec orice preparat iese foarte bun, rumen si fraged. O reteta foarte buna si usor de preparat.

Print Friendly and PDF