luni, 12 noiembrie 2012

Pizza cu roșii cherry și blat integral


Ei, da! Prefer pizza în casă din mai multe motive: știu perfect cât de proaspete și ce valori nutriționale au ingredientele (dacă vreau o pizza light), nu o scot din cuptor până nu a făcut crustă (detest pizza zemoasă), are exact gustul la care mă aștept (fără condimente surpriză sau ingrediente de o calitate îndoielnică sau, mai rău, alterate). Unde mai pui că ies mai ieftin și mănânc mai mult :)

Ingrediente (o tavă mare de cuptor sau o tavă rotundă cu diametrul 33 cm):

300 g de aluat pizza (aluat moale din măciniș integral, apă, drojdie și sare) * 20 de roșii cherry * 1-2 ardei kapia * 1 cârnat subțire crud-uscat (salam) * 6 linguri de sos de roșii * 150 g de mozzarella sau parmezan ras * 1 linguriță de oregano uscat * 1 ceapă mică * 6 ciuperci champignons * frunze proaspete de busuioc * 20 ml de ulei de măsline


Taie legumele și cârnatul după bunul plac și inspirația de moment. Unge tava de cuptor cu ulei și întinde aluatul în ea. Așază sosul de roșii, oregano, parmezanul, cârnatul și ciupercile tăiate în felii subțiri, ardeii kapia, rondele subțiri de ceapă, jumătăți de roșii cherry și frunzele de busuioc.


Coace pizza la foc mare circa 20 de minute. Servește-o fierbinte cu piper negru proaspăt măcinat pe deasupra. Poftă bună!


PS: aluatul se face foarte ușor. Pune făina într-un vas larg, adauga praful de sare, drojdia (vezi pe pachet intrucțiunile de folosire. Dacă e uscată, pune cam jumătate de plic. Dacă e proaspătă, dizolv-o mai întâi în puțină apă cu o linguriță de zahăr), adaugă apă si frământă până obții un aluat tare, ca de pâine. Eu pun și 2 linguri de ulei de măsline la blat, iese mai gustos.

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF