sâmbătă, 22 decembrie 2012

Piept de curcan în crustă picantă cu dovleac copt și pâine integrală de casă


Din nou dovleac, din nou nu în plăcintă :) Mie mi se pare simplu, rafinat și foarte sănătos. Puține calorii, gust senzațional!


Ingrediente:
300 g piept de curcan * 1 dovleac de circa 1,5 kg * 500 g de măciniș integral * 350 ml de apă plată * 1 cub mic de drojdie * sare grunjoasă * 2 lingurițe de boia dulce * 1 lingură de pudră de scorțișoară * 1 linguriță de piper proaspăt măcinat * 50 ml de ulei de măsline extra virgin * hârtie de copt

Frământă un aluat potrivit de moale din măcinișul integral, drojdia dizolvată în apa plată și un praf de sare. Dă-i forma care te inspiră mai mult în momenul acela.

Unge 1/3 din tavă cu ulei de măsline și așază pâinea în ea. Cresteaz-o de-a lungul ei , nu prea adânc, cu un cuțit .

În cele 2/3 ale tăvii așază hârtie de copt unsă cu ulei de măsline. Așază pe ea, bucata de piept asezonată cu sare, boia, scorțișoară, ulei de măsline și dovleacul plăcintar , tăiat pe din două(curățat de semințe), presărat cu sare și piper negru.

Coace
pâinea la foc mediu spre mare, pentru 40 de minute (moment in care o scoți din cuptor și întorci bucata de carne) și încă 15 minute la aceeași intensitate, restul.Poți asezona cu puțin ulei de măsline, pentru intensificarea savorii. Sa ai poftă!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF