miercuri, 23 martie 2011

Ruladă din piept de curcan, spanac şi brânză feta


Iată o reţetă delicioasă pentru delectarea papilelor tale mofturoase, cu puţine calorii şi foarte simplu de făcut.

Ingrediente:

350 g de piept de curcan (carnea de curcan este bogata in fosfatidilserina, substanta care opreste procesul de imbatranire a creierului) * 100 g unt * 1/4 kg de spanac proaspăt * 150 g brânză feta * 1 ou * 1 legătură de mărar * 1 lingură de boia iute * 1 linguriţă de sare grunjoasă


După ce aţi spălat carnea sub jet de apă rece, desfaceţi-o într-un şniţel mare. Bateţi-o cu ciocanul şi asezonaţi-o cu boiaua iute şi sarea grunjoasă.


Spălaţi spanacul cu apă rece şi căliţi-l pentru 3 minute, la foc maxim, în 50 g de unt.


Peste pieptul bătut, puneţi spanacul şi brânza feta amestecată cu un ou şi mărarul tocat.


Ridicaţi marginile de carne deasupra ruladei şi uniţi-le cu scobitori. Rupeţi untul rămas în bucăţele pe care le puneţi de-a lungul ruladei. Ungeţi o tavă de cozonac cu unt sau ulei şi aşezaţi rulada în ea.


Încingeţi cuptorul şi coaceţi-o la foc mediu spre maxim timp de 40 de minute. Serviţi-o simplă sau cu piure de spanac. Poftă bună!

3 comentarii:

Print Friendly and PDF