joi, 22 martie 2012

Broccoli crocant



Ah, trebuie să încercați broccoli gătit în felul acesta, vă va schimba complet părerea despre această legumă spaima-copiilor-și-mai ales-a-bărbaților :) Cenușăreasa legumelor merită o șansă.

Ingrediente:
1 kg de broccoli proaspăt * 150 g de mălai * 150 g de ulei extra virgin de măsline * un praf de sare * hârtie de copt


Într-o oală adâncă pune circa 2 litri de apă cu un praf de sare la fiert. Desfă broccoli în buchețele și aruncă-le în oală, când apa atinge punctul de fierbere. Lasa-le circa 10 minute pe foc mediu. Scoate-le pe un platou și lasă-le să se răcească puțin.


Îmbracă o tavă de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline. Tăvălește fiecare buchețel de broccoli prin mălai și așază-l în tavă.
Coace la foc maxim, în cuptorul încins, pentru 20 de minute pe o parte și 5 pe cealaltă.


Servește-le cu mujdei aprig de usturoi. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF