Ingrediente:
2 ardei kapia roșii * 3 morcovi * 500 g de ciuperci champignons * un cotor de brocoli * 5 cm de praz * 5 căței de usturoi * 3 cm de ghimbir prospăt * 3 ardei iuți moderat * 200 g de amestec chinezesc de legume * 2 linguri de ulei de pește * 3 linguri de sos de soia * 1 cană de orez cu bobul lung * 100 g de tofu * 1 linguriță de oțet de orez * hârtie de copt
Spală ciupercile și taie-le în 2 sau 4 bucăți, în funcție de mărimea lor. Îmbracă o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Așază ciupercile și usucă-le în cuptorul încins circa 1 h, până când se evaporă toată apa și se rumenesc frumos.
Taie morcovii și cotorul de brocoli în bețe subțiri și lungi de 3-4 cm, iar ardeii, prazul și usturoiul în rondele subțiri.
Încinge uleiul de pește amestecat cu sosul de soia. Adaugă ghimbirul ras și legumele tăiate. Călește-le la foc mare și amestecă-le mereu. După circa 10 minute, adaugă ciupercile uscate și brânza tofu și mai lasă-le pe foc fix 2 minute.
Prepară orezul astfel: la o cană de orez, adaugă 2 căni de apă. Când orezul s-a umflat și a absorbit tot lichidul, adaugă-i o linguriță de oțet de orez.
Servește-l în castronel cu legume spicy pe deasupra și sos de soia. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu