luni, 12 martie 2012

Spaghetti cu fructe de mare, iaurt și lămâie


Gustă aceste paste delicioase, cu iz și gust marin.

Ingrediente:
500 g de spaghetti nr 2 * 500 ml de lapte bătut * 250 g de cocteil de fructe de mare * 7 căței de usturoi * 1 lămâie mică * 1 ceapă medie * 2 ardei iuți * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * 1 linguriță de praf de curry * 1 lingură de oregano uscat * sare grunjoasă sau de mare * 1 pahar de vin alb * 1 legătură de pătrunjel




Fierbe pastele în apă sărată exact timpul indicat pe ambalaj. Scurge-le bine de apă și amestecă-le cu 50 ml de ulei de măsline, oregano și pudra de curry.


Încinge 50 ml de ulei și călește usturoiul tăiat mărunt, ardeiul iute tăiat feliuțe și ceapa julien. Adaugă fructele de mare și vinul alb. Acoperă oala și las-o să fiarbă la foc mediu circa 20 de minute. Amestecă-le din când în când. Rade lămâia, iar zeama adaug-o în oală.
Când lichidul s-a evaporat, încorporează laptele bătut și adaugă pastele. Mai fierbe-le fix 5 minute, amestecându-le de jos în sus.
Presară-le pătrunjel proaspăt și coajă de lămâie și servește-le fierbinți. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF