Ingrediente: (4 porții)
2-3 aripi mari de curcan * 3 frunze de portocal * 3 lingurițe de pudră de scorțișoară * 1 lingură de sare grunjoasă * 1 lingură de rozmarin uscat * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * 200 ml de apă plată * 5 căței de usturoi * 1 lingură de boabe de coriandru * 4 linguri de oțet balsamic * 2 linguri de zahăr tos
Spală bine aripile cu apă rece și taie-le în două. Împănează-le cu sare, rozmarin, scorțișoară, frunzele de portocal rupte în bucățele, usturoiul tăiat fin, boabele de coriandru zdrobite, zahărul tos și oțetul balsamic. Lasă-le la marinat pentru 1 h la loc rece.
Unge o tavă mai mică de cuptor cu uleiul de măsline, așază bucățile de friptură în ea și toarnă apa plată peste ele. Acoperă tava cu folie de aluminiu și bagă-o în cuptorul încins, după ce i-ai dat câteva găuri cu cuțitul.
Coace-o cu folie circa 1h, după care o scoți, întorci friptura și o mai lași 1 h, până când se rumenește frumos pe toate părțile. Din când în când, cu ajutorul unei linguri, pune sos din tavă pe friptură.
Servește-o cu mămăliguță și mujdei făcut cu sosul de la friptură. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu