4 lipii mici * 300 g pulpă de curcan * 4 roșii medii * 1 ceapă * 1 ardei gras * 200 g de parmezan * 2 linguri de ulei de măsline extra virgin * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță de zahăr tos * 1 linguriță de semințe de coriandru * 1 lingură de oregano uscat * 3 linguri de oțet balsamic * 1 ardei iute * 1 linguriță de pudră de curry * jumătate de linguriță de pudră de chimen
Taie carnea și ardeiul în fâșiuțe foarte subțiri, iar ceapa peștișori.
Asezonează-le cu un praf de sare, lingurița de zahăr, coriandrul pisat, ardeiul iute tăiat în feliuțe foarte subțiri, oregano, pudra de curry, chimenul și oțetul balsamic. Lasă-le la marinat 2 h, la frigider, acoperite cu folie de plastic.
Taie roșiile în feliuțe foarte subțiri și presară-le cu un praf de sare și ulei de măsline. Încinge grillul și frige carnea de curcan, cu ceapă și ardei. Întoarce-o de câteva ori, până când se rumenește pe toate părțile și se înmoaie. Scoate-o pe un farfurie.
Pune o tigaie mai veche la încins. Dă focul la minim când aceasta radiază căldură și așază o lipie în ea. Acoper-o cu 50 g de parmezan ras, jumătate din amestecul de carne și legume, jumătate din roșiile tăiate feliuțe, 50 de grame de parmezan și acoperă-le pe toate cu o lipie.
Coace-le circa 3-5 minute pe o parte, întoarce-o și las-o încă 3 minute pe partea cealaltă.
Scoate-o pe un platou și taie-o în patru sau șase. Servește sandvișurile imediat sau încălzite la cuptorul cu microunde. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu