vineri, 21 octombrie 2011

Rondele de somon cu ceapă și oțet balsamic



Combină peștele la grătar cu ceapă coaptă pe grill cu rozmarin și oțet balsamic. Vei descoperi un gust delicios și plin de prospețime.

Ingrediente ( 3 porții):
3 rondele de somon * 3 cepe medii * 1 lingură de rozmarin uscat * 1 lingură de ghimbir ras * coaja rasă a unei jumătăți de lămâie * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță de piper negru * 6 linguri de oțet balsamic



Spală rondelele de somon cu apă rece. Usucă-le cu prosoape de bucătărie. Asezonează-le cu un praf de sare grunjoasă, ghimbirul ras, jumătate din rozmarinul uscat și coaja de lămâie. Încinge grill-ul, pune ceapa tăiată în rondele și lasă-le 5 minute pe o parte și 5 pe cealaltă. Scoate ceapa pe o farfurie și asezoneaz-o cu un praf de sare și cu rozmarinul rămas. Așază bucățile de pește împănate cu mirodenii pe grătarul fierbinte și coace-le pentru 10 minute pe o parte și 5 pe cealaltă, până când se rumenesc frumos.


Servește somonul cu garnitură de ceapă la grătar cu rozmarin, oțet balsamic și lămâie . Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF