Ingrediente ( 3 porții):
3 rondele de somon * 3 cepe medii * 1 lingură de rozmarin uscat * 1 lingură de ghimbir ras * coaja rasă a unei jumătăți de lămâie * 1 linguriță de sare grunjoasă * 1 linguriță de piper negru * 6 linguri de oțet balsamic
Spală rondelele de somon cu apă rece. Usucă-le cu prosoape de bucătărie. Asezonează-le cu un praf de sare grunjoasă, ghimbirul ras, jumătate din rozmarinul uscat și coaja de lămâie. Încinge grill-ul, pune ceapa tăiată în rondele și lasă-le 5 minute pe o parte și 5 pe cealaltă. Scoate ceapa pe o farfurie și asezoneaz-o cu un praf de sare și cu rozmarinul rămas. Așază bucățile de pește împănate cu mirodenii pe grătarul fierbinte și coace-le pentru 10 minute pe o parte și 5 pe cealaltă, până când se rumenesc frumos.
Servește somonul cu garnitură de ceapă la grătar cu rozmarin, oțet balsamic și lămâie . Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu