Ingrediente:
500 g de linte * 2 cepe medii * 7 căței de usturoi * 1 legătură de pătrunjel * 4 linguri de ulei de măsline extra virgin * 1 linguriță de boabe de coriandru * 2 linguri de bulion de roșii * 2 linguri de boia iute * 150 g de făină de năut * 250 ml ulei pentru prăjit * hârtie de copt * sare grunjoasă * 100 g de făină albă
Fierbe lintea la foc mediu pentru 30 de minute în apă sărată. Răstoarn-o într-o strecurătoare și las-o să se răcească.
Când s-a răcorit, adaugă-i ceapa și pătrunjelul tăiate fin, usturoiul și boabele de coriandru pisate, bulionul, boiaua și sare după gust. Încorporează-i făina de năut, frămâtând aluatul circa 3-5 minute.
Îmbracă tava mare de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul pentru prăjit. Formează chiftele și trece-le pe fiecare prin făina albă, înainte de a le ordona în tavă.
Coace-le în cuptorul încins pentru 25 de minute pe o parte și 10 pe cealaltă.
Servește-le cu muștar și gogonele. Poftă bună!
Un comentariu:
Se poate inlocui cu ceva faina de naut?
Trimiteți un comentariu