Ingrediente:
1 kg de rondele de rechin de 1-2 cm fiecare * 4 lingurițe de paprika * 1 linguriță de sare de mare sau grunjoasă * 1 lămâie * 1 lingură de rozmarin uscat * 1 linguriță rasă de piper negru * 2 linguri cu boabe de muștar * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * hârtie de copt
Spală rondelele cu apă rece și usucă-le cu șervețele de hârtie. Asezonează-le cu sare, coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, boiaua dulce, piperul negru, rozmarinul și boabele de muștar. Acoperă-le cu folie de plastic și lasă-le la marinat circa 30 de minute, la frigider.
Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline și așază bucățile de rechin în ea. Coace-le la foc maxim pentru 25 de minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă, în funcție de cât de rumenă o preferi.
Servește friptura de rechin cu garnitură de piure de cartofi și salată verde cu mărar și oțet balsamic. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu