duminică, 4 decembrie 2011

Friptură de rechin cu paprika


Încearcă acest preparat festiv, ori de câte ori dorești ceva special pe masa ta. Pentru efecte maxime îți recomand
''somonizarea" rechinului cu boia dulce de ardei.
Ingrediente:
1 kg de rondele de rechin de 1-2 cm fiecare * 4 lingurițe de paprika * 1 linguriță de sare de mare sau grunjoasă * 1 lămâie * 1 lingură de rozmarin uscat * 1 linguriță rasă de piper negru * 2 linguri cu boabe de muștar * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * hârtie de copt





Spală rondelele cu apă rece și usucă-le cu șervețele de hârtie. Asezonează-le cu sare, coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, boiaua dulce, piperul negru, rozmarinul și boabele de muștar. Acoperă-le cu folie de plastic și lasă-le la marinat circa 30 de minute, la frigider.


Îmbracă tava de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline și așază bucățile de rechin în ea. Coace-le la foc maxim pentru 25 de minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă, în funcție de cât de rumenă o preferi.


Servește friptura de rechin cu garnitură de piure de cartofi și salată verde cu mărar și oțet balsamic. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF