Ingrediente:
250 g de surimi * 1 pahar de orez pentru sushi * 1 lingură de oțet din mere și miere * 8 bastoane din castravete crud * 100 g de somon afumat * 3 linguri de pastă de hrean * 2 pahare cu apă plată * 1 linguriță de sare grunjoasă * 50 ml de sos de soia * 1 ardei iute uscat * 2 căței de usturoi
Fierbe orezul în apă sărată. Când s-a umflat suficient, lasă-l acoperit 10 minute. Amestecă-l cu o lingură de oțet de mere și miere.
Desfă din ambalaj fiecare baston de surimi dezghețat și așază-l în apă călduță pentru 15 minute.
Desfășoară câte 6 surimi pe un șervet din bețișoare de bambus, special creat pentru rularea sushi-ului.
Așază orez pe toată suprafața foilor de surimi. Întinde în șir indian o lingură cu pastă de hrean, fix în mijloc. Pune fâșii din somon afumat și bastoane din castravete proaspăt. Rulează șervetul din bambus cât poți de strâns.
Taie ruloul în rondele groase de 2 cm fiecare. Așază-le pe un platou și servește-le cu sos de soia cu ardei iute și usturoi, folosindu-te de bețișoare chinezești. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu