Ingrediente:
3 pungi de 100 g de felii de soia * 3 frunze de dafin * 2 linguri de rozmarin uscat * 2 lingurițe de bobițe de muștar * 1 linguriță de coriandru boabe * 2 cm de ghimbir * 200 g de ciuperci fierte * 2 ardei verzi subțiri * sare grunjoasă * 2 linguri de boia iute * 7 căței de usturoi pisați * 150 ml de ulei de măsline presat la rece * sfoară * 1 lingura de piper negru
Fierbe feliile de soia pentru 30 de minute, în apă sărată cu foile de dafin, rozmarinul și boabele de coriandru.
Când au fiert, presează-le cu o paletă din inox pe fiecare, scurgându-le astfel surplusul de apă. Asezonează-le cu boabele de muștar făcute pudră în râșnița de cafea, boiaua dulce, ghimbirul ras pe răzătoarea mică, piperul negru, 100 ml de ulei de măsline și usturoiul pisat.
Pe un fund de lemn așază bucăți de sfoară și începe să alternezi straturile de soia pentru șnițele, ciuperci tăiate în feliuțe subțiri, ardei gras tăiat în cubulețe mici și iar felii de soia. Leagă strâns rulada cu mai multe noduri.
Unge o tavă de cozonac cu 50 de ml de ulei și așază rulada in ea. Coace-o în cuptorul încins pentru 30 de minute pe o parte și pentru încă 15 minute pe cealaltă parte.
4 comentarii:
Arata incredibil! Cred ca si gustul e pe masura. Ma bate gandul sa incerc si eu. Felicitari echipei Papile Mofturoase!!! Va doresc un an nou cu realizari si impliniri dupa cum va e sufletelul! ;-)
:) Sarbatori fericite!
imi plac foarte mult produsele vegetariene.Am sa o prepar cat de repede.Multumim pentru minunatele retete.Parintii mei sunt vegetarieni si o sa ii recomand si mamei mele reteta.
Sper să vă placă mult, atât ție, cât și părinților tăi! Un An Nou plin de împliniri!
Trimiteți un comentariu