Ingrediente: 1 varză mare * 1 kg de file de somon * 3 cepe mari * 200 ml de ulei de măsline extra virgin * 100 g de orez * 4 linguri de bulion * 2 lingurițe de piper negru * 2 legături de mărar proaspăt * sare grunjoasă * 2 frunze de dafin * 2 cani de apă plată * 1 cană de suc de roșii * 1 linguriță rasă de cimbru uscat * 50 g de orez măcinat în râșnița de cafea
Opărește frunzele de varză în apă sărată. Scoate-le într-o strecurătoare și lasă-le să se răcească. Părțile mai tari toacă-le mărunt și așază-le pe fundul oalei (de lut), împreună cu cele 2 frunze de dafin.
Călește ceapa în uleiul încins, până când aceasta devine sticloasă. Adaugă-i orezul, bulionul , peștele tocat fin, cimbrul, mărarul tăiat mărunt, piperul negru, pudra de orez și 1 lingură de sare grunjoasă.
Formează sărmăluțele în foi de varză, așază-le în straturi în oală și toarnă suc de roșii printre acestea.
Toarnă apa plată peste ele și fixează-le cu o farfuriuță. Fierbe-le 2 ore în cuptorul încins, la foc mediu spre maxim.
Servește-le cu mămăliguță și ardei iute. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu