Ingrediente:
1 pachet de foi de plăcintă * 400 g de urdă * 300 g de telemea sărată * 1 iaurt de 140 ml * 3 ouă * 1 pliculeț de zahăr vanilinat * 1 esenta de rom * 150 ml de ulei extra virgin de măsline * 30 g de semințe de susan
Frământă bine brânza și amestec-o cu zahărul vanilinat, esența de rom, iaurtul, gălbenușurile de ou și albușurile bătute spumă. Unge o tavă mare de cuptor cu ulei și începe să așezi câte patru foi de plăcintă, unse 2 câte 2 între ele, apoi un sfert din brânză, iar foi, iar brînză...până când ajungi la foile de deasupra pe care le ungi cu ulei de măsline și le presari din abundenta cu seminte de susan. Taie plăcinta pe deasupra, în stare crudă.
Coace-le in cuptorul încins pentru 30-40 de minute la foc mediu, în funcție de cât de crocante îți plac foile.
Servește-le fierbinți sau reci, ori de câte ori vrei ceva deosebit de gustos. Să ai poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu