duminică, 25 decembrie 2011

Tort festiv cu cireșe




Încearcă acest dulce special, ușor și răcoros.
Ingrediente:
Pentru blat: 5 ouă 3 linguri de zahăr invertit 5 linguri de ulei presat la rece de floarea soarelui 4 pliculețe de zahăr vanilinat 3 linguri cu semințe de in măcinate 7 linguri de făină 1 linguriță de praf de copt 1 esență de migdale un praf de sare
Pentru umplutura: 1000 ml de frișcă vegetală, 1 kg de cireșe, 2 plicuri de tort gelee roșu, 1 borcan de cremă de ciocolată
Pentru sirop: 1 esență de rom 2-3 linguri de miere de albine 300 ml de apă plată





Bate albușurile spumă cu un praf de sare. Amestecă gălbenușurile cu zahărul vanilinat, zahărul invertit, uleiul, semințele de in și făina. Adaugă esența de migdale și albușurile bătute, amestecându-le de jos în sus. Toarnă compoziția într-o formă de tort sau într-o cratiță din inox subțire, tapetată cu ulei și făină. Coace blatul în cuptorul fierbinte pentru 30 de minute la foc mediu, în partea de mijloc a cuptorului.
Bate frișca cu 3 linguri de zahăr pudră. Amestecă cireșele cu pudra de tort gelee și pune-le pe foc 2-3 minute.
Taie blatul în 3 părți egale și începe să asezonezi tortul într-o formă de tort alternând crema de ciocolată , frișca și cireșele. Blatul stropește-l cu sirop. Îmbracă tortul în veșmânt alb de frișcă.


Crăciun fericit!


Un comentariu:

Raa spunea...

Sarbatori fericite! Un an nou asa cum ti-l doresti, plin de impliniri, sanatate și mult noroc!

Print Friendly and PDF