duminică, 25 iulie 2010

Cartofi ţărăneşti


Cartofii sunt plini de vitamine si săţioşi. E bine ca în meniul nostru săptămânal să îi includem şi pe ei. Ca să nu ne disturbe buna funcţionare a digestiei ar trebui să nu îi combinăm cu carne sau alte proteine. Ideal ar fi să îi mâncăm simpli, ca fel principal sau cu salata de crudităţi.
Vă propun o reţetă simplă de cartofi ţarăneşti, testată de foarte multe ori de către mine si apropiaţii mei.

Ingrediente:
1 kg de cartofi albi sau roz
Boia iute o linguriţă
Piper negru măcinat jumatate de linguriţă
Curry jumătate de linguriţă
Sare grunjoasă sau de mare
Rozmarin
Oţet balsamic 2 linguri
O ceapă mică
O roşie medie
100 g de brânză de burduf
100 ml de ulei

Cartofii se taie în patru dacă sunt micuţi si în şase dacă sunt mai mărişori. Se aşază feliile de cartofi intr-un castron incăpător si se asezonează cu boia, piper, rozmarin, curry, sare grunjoasă si oţetul balsamic. Se toarnă uleiul în tava de cuptor si se pun cartofii astfel încât sa stea pe o parte scufundaţi. Se lasă până se rumenesc circa 20 de minute la foc aprig pe o parte, dupa se scot şi se întorc, iar deasupra lor punem rondele de ceapa si felii de roşii, plus brânza de burduf şi îi mai lăsăm încă vreo 15 minute . Gata! Pofta buna!
Pont: Serveşte-i cu muştar, kechup si castraveţi la oţet.

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF