vineri, 23 iulie 2010

Mix de dovlecei si ceapa pane “spicy”


Încerc cât de mult pot sa evit carnea. Ţin miercurea si vinerea post, iar in restul zilelor mă străduiesc ca bucata de carne din farfurie să fie cât mai mica şi cât mai sănătos preparată.
Ca o alternativă la clasicul şnitel vă propun dovlecei si ceapă pane “spicy” pentru cei care nu au probleme cu stomacul , iar pentru ceilalţi inlocuiţi boiaua iute cu cea dulce .

Ingrediente:
3 dovlecei medii curaţaţi si taiaţi rondele
2 cepe tăiate rondele
Boia iute 2 linguriţe
Oregano o linguriţă
Condimente pentru grătar o linguriţă
Sare grunjoasă sau de mare
3 ouă
4 căţei de usturoi
Ulei pentru fript
200g de măciniş de grâu
200g de mălai

Să purcedem la drum! Pe un fund de lemn intindeţi cu grijă rondelele de ceapă si presaraţi-le cu jumătate linguriţă de boia iute/ dulce şi sare grunjoasă. Într-un lighenaş încăpător aşezati rondelele de dovlecel şi asezonaţi cu restul de boia iute/dulce, oregano, condimentul pentru grătar, oregano, sare grunjoasă şi amestecaţi bine pâna când condimentele se distribuie uniform pe toata suprafaţa dovleceilor. Bateţi ouăle cu puţină sare si cu căţeii de usturoi zrobiţi. Amestecaţi măcinişul de grâu cu mălaiul si treceţi rondelele prin ou şi dupa prin mixul de făina si frigeţi-le in tigaia cu ulei încins.Durează cam ½ h să preparaţi un platouaş destul de generos cu delicioasele rondele pane. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF