vineri, 16 iulie 2010

Kornspitz


Kornspitzul este pâinica ideala de care ai nevoie în curele de slăbire, dacă ai probleme de tranzit intestinal sau dacă pur şi simplu îţi doreşti să mănânci gustos şi sănătos. Reţeta de preparare este foarte simplă, iar ingredientele, dacă nu le ai deja în cămară, le găseşti cu uşurinţă la orice supermarket:

Ingrediente:

jumătate de kilogram de măciniş de grâu
200 de grame de tărâţe de grâu
300 de mililitri de apă caldă
drojdie cât o nucă mică
sare grunjoasă sau de mare, o linguriţă

Amesteci măcinişul cu tărâţele într-un bol încăpător, faci o adâncitură în care torni apa călduţă, sarea şi drojdia. Mai întâi amesteci apa cu sarea şi drojdia până când acestea se dizolva, după aceea încorporezi în amestecul de măciniş şi tărâţe. Vei obţine un aluat destul de moale, pe care nu vei obosi frământându-l. 2, 3 minute ajung.

Pui deoparte aluatul pentru 10 minute, timp în care pregăteşti tava, presărând-o cu făină sau cu griş.

Acum urmează joaca: împarţi aluatul în biluţe de mărimea unei lămâi, apoi iei fiecare biluţă şi o rulezi în formă de fus. Crestezi cu un cuţit fusişoarele din loc în loc şi apoi le aşezi în tavă.

Încingi cuptorul şi arunci tava înăuntru pentru 30 de minute, la foc mediu.

Simplu, uşor şi sănătos! (sunt delicioase unse cu unt, proaspăt scoase din cuptor)

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF