duminică, 25 iulie 2010

Răcitură de porc

Vă propun o mâncare răcoroasă pentru zilele fierbinţi de vară: răcitura (în zilele astea caniculare, răcitură sună ca o mântuire)/piftia de porc.

Ingrediente:
1 rasol de porc
2 picioare de porc, cunoscute şi sub denumirea de „adidaşi”
3 foi de dafin
1 căpăţână de usturoi
2 linguri de condimente pentru tobă
sare grunjoasă
2 morcovi fierţi
căteva fire de pătrunjel

Bucăţile de carne se trec prin flacără de câteva ori până când şoriciul s-a pârlit bine. Se spală sub jet de apă. Se pun la fiert cuprinse în apă ,într-o oală încăpătoare, pentru 4 ore, până când carnea se desprinde de pe os. Adunaţi spuma când incepe să fiarbă. La finalul fierberii se adaugă sarea, condimentele şi foile de dafin. Se stinge focul.
Carnea se scoate pe un platou ca să se răcească, iar în zeama ramasă se pun căţeii zdrobiţi de usturoi. Carnea şi şoriciul se taie cuburi, iar grăsimea in exces se îndepărtează.
Pe fundul unei caserole aşezaţi rondele de morcov fiert si pătrunjel tocat, apoi cuburile de carne şi şorici. La final turnaţi zeama, trecută prin strecurătoare. Puneţi capacul pe caserolă si lăsati-o până a doua zi la frigider.
A se însoţi cu porumb fiert.Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF