joi, 23 decembrie 2010

Cârnaţi bavarezi


Ador bucătăria germană, fiindcă e bazată în special pe o diversitate numeroasă de produse din carne: de la faimoasele şniţele, la leberwurst, cârnaţi delicioşi şi salamuri felurite. După lungi încercări şi căutări, am descoperit un preparat absolut genial: cârnații bavarezi.
Ingrediente:
2 pulpe de curcan dezosate ( 1kg și jumătate de carne macră) * 2 kg de carne de porc aproape congelată * 50 g de nucşoară * 50 g de praf de ghimbir * 2 plicuri cu pătrunjel uscat * coaja a 2 lămâi * 2 linguriţe cu piper negru * sare grunjoasă sau de mare * 500 ml supă de oase sau apă * maţe de porc


Tocaţi carnea cât mai fin posibil, încorporaţi supa, nucşoara, ghimbirul, cele 2 plicuri de pătrunjel, coaja celor 2 lămâi, piperul şi sare după gust. Acoperiţi aluatul de carne şi lăsaţi-l la frigider pentru 4 ore, pentru ca aromele să se combine între ele.


Montaţi dispozitivul de făcut cârnaţi la maşina de tocat carne, băgaţi maţul pe tulumbă, legaţi cu aţă capătul şi începeţi să faceţi cârnaţii de maxim 20 cm fiecare.
După ce aţi făcut toţi cârnaţii, fierbeți-i pentru 30 de minute la foc mic, în apă cu o lingură de sare. Înţepaţi cârnaţii doar dacă este absolut necesar, adică dacă se observă clar pe suprafaţa lor punguţe de aer şi doar cu ac foarte subţire şi maxim în două locuri pe un cârnat, niciodată cu scobitoarea.


Sunt delicioşi alături de varză murată şi de muştar dulce. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF