vineri, 31 decembrie 2010

Fursecuri cu gem şi nucă de cocos


Iarna e anotimpul fursecurilor, al bomboanelor şi al prăjiturilor. Copacii sunt îmbrăcaţi în veşmânt alb, de sărbătoare, iar noi suntem mai atenţi unii cu alţii şi mai altruişti decât de obicei. Iata o reţetă simplu de făcut pentru voi şi prietenii voştri.Ingrediente:
Ingrediente:
2 ouă mici * 2 linguriţe de coajă de portocale * 1 lingură de îndulcitor de ştevie rebaudiană sau 125 g de zahăr * 100 ml ulei de floarea soarelui * 1 linguriţă de praf de copt * 2 pliculeţe de zahăr vanilinat 8 300 g făină * 1 borcan de gem lichid * 150 g de nucă de cocos


Mixaţi ouăle cu lingura de îndulcitor, zahărul vanilinat, coaja de portocale şi uleiul. Bateţi bine până ajungeţi la o consistenţă de maioneză mai moale. Amestecaţi făina cu praful de copt şi încorporati-o peste ouăle bătute (rezultă un aluat lipicios). Nu mai trebuie adăugată faină, lipicios trebuie să fie.


Formaţi biluţe pe care le puneţi în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt neunsă.


Preîncălziţi cuptorul şi coaceţi fursecurile aproximativ 15 minute la foc mediu. Sunt gata când sunt un pic rumenite pe margini. Scoateţi-le din tavă şi lăsaţi-le să se răcească bine.
Într-o cratiţă mică încălziţi gemul. Treceţi fursecurile reci prin gemul cald şi după tăvăliţi-le prin nuca de cocos.

Gata! Mâncaţi-le dupa câteva ore.




Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF