vineri, 31 decembrie 2010

Fursecuri piersicuţe

Arată demenţial, sunt delicioase şi uşor de făcut. Trei motive pentru care merită să încercaţi reţeta măcar o dată.
Ingrediente:
2 ouă * 1 linguriţă coajă de portocală rasă * 100 ml ulei de floarea soarelui * 3 linguriţe de extract de ştevie rebaudiană sau 100 g zahăr tos * 2 plicuri cu zahăr vanilinat * 1 linguriţă cu praf de copt * 300 g făină de grâu * un praf de sare grunjoasă sau de mare * 100 g zahăr tos pentru prudat fursecurile * 50 ml lapte dulce * 100 ml sirop de zmeură * 50 g de dulceaţă acruţă tare * 50 g de nuci sau alune măcinate


Mixaţi ouăle cu cele 3 linguriţe de extract de ştevie rebaudiană, coaja de portocală, un praf de sare, zahărul vanilinat, uleiul şi praful de copt şi lăsaţi amestecul să se odihnească o oră. Când timpul a expirat, încorporaţi făina. Rezultă un aluat lipicios.
Tapetaţi o tavă de cuptor cu hârtie de copt neunsă. Formaţi biluţe foarte mici şi turtiţi-le uşor cu degetul. Preîncălziţi cuptorul şi coaceţi fursecurile timp de 20 de minute, până când se rumenesc puţin. Scoateţi fursecurile pe o suprafaţă plană şi lăsaţi-le să se răcescă foarte bine.


Puneţi într-un castron siropul de zmeură şi diluaţi-l cu 50 ml de lapte dulce.


Amestecaţi nucile măcinate cu dulceaţa şi puneţi o linguriţă din amestec pe spatele unui fursec şi lipiţi-l de un alt fursec. Scufundaţi-l bine în siropul de zmeură pe toate părţile şi tăvăliţi-l prin zahărul tos. Fursecurile sunt delicioase după 2 zile. Poftă bună!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cam babane piersicutele!

Print Friendly and PDF