vineri, 10 decembrie 2010

Hamburgeri din orez


Orezul ne furnizează potasiu, magneziu, fosfor şi vitamina B1. Conţine multe fibre şi este un aliat de nădejde în curele de slăbire. Iată o reţetă foarte gustoasă şi bineînţeles, cu puţine calorii.

Ingrediente:
1 cană de orez (de preferat cu bobul rotund)
2 morcovi
1 ceapă
100 g de ghebe fierte (sau ciuperci champignons)
2 cani de apă
1 lingură de vegeta homemade
50 g brânză de burduf sau telemea sărată
2 linguriţe de boia iute
1 linguriţă de praf de curry
1 ou mare (sau 2 mai mici)
200 g făină
1 lingură de sare grunjoasă sau de mare
100 ml de ulei extra virgin de măsline


Spălaţi orezul în mai multe ape şi puneţi-l la fiert împreună cu sarea şi cu vegeta homemade. Lăsaţi-l să fiarbă mai mult timp, până când observaţi ca s-a legat.
Tăiaţi în robotul de bucătărie morcovii, ceapa şi ghebele.


Adăugaţi-le peste orezul fiert şi răcit. Încorporaţi şi oul, boiaua, brânza şi praful de curry.


Turnaţi uleiul în tava de la cuptor şi începeţi să formaţi chiftele mari pe care le aplatizați și tăvăliţi prin făină.


Încingeţi cuptorul şi prăjiţi chiftelele pentru 30 minute pe o parte si 15 pe partea cealaltă. Mâncați cu muştar, kechup picant şi castraveţi muraţi. Poftă bună!



Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF