miercuri, 21 septembrie 2011

Ciorbă de sfeclă roșie coaptă



Îmi place mâncarea ușoară (săracă în calorii), colorată și aromată. Ciorba de sfeclă îndeplinește toate cele 3 criterii, așa că repet rețeta asta din două în două săptămâni. Bonus: ingrediente ieftine & muncă ușoară :)

Ingredientele de care ai nevoie:

1 sfeclă roșie mare coaptă (e mai aromată decât sfecla crudă. Coace-o la cuptor, în tavă, fără să o decojești. Când e gata, coaja se desprinde foarte ușor) * 2 cepe * 2 morcovi * 2 ardei kapia * 100 ml de ulei de măsline extra virgin * 1 dovlecel * 50 g de orez * 4 roșii * 2 lămâi * 2,5 l de apă * 3-4 linguri de oțet * 1 legătură de mărar * 1 legătură de pătrunjel * 4 fire de leuștean * 1 linguriță de piper negru * 1 lingură de sare grunjoasă


Călește pentru 3 minute ceapa tăiată fin în uleiul de măsline. Adaugă morcovii, ardeii tăiați mărunt, dovleceii tăiați în cubulețe mai mari și orezul spălat. Toarnă apă peste legume și lasă-le să fiarbă 1 oră la foc mic spre mediu.


Pune roșiile și sfecla coaptă, rase pe răzătoarea mare, pătrunjelul și mărarul tocate fin. După 15 minute, adaugă zeama de lămâie și oțetul (dacă mai este nevoie), leușteanul tocat, sarea grunjoasă și piperul negru. Stinge focul după primul clocot.


Servește-o cu smântână și ardei iute. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF