joi, 29 septembrie 2011

Cod alb cu fulgi de porumb


Îți propun acest preparat super delicios, o adevărată încântare gustativă și olfactivă pentru prânzurile tihnite din viața ta.

Ingrediente: (4 porții)
1 kg de cod alb * 1 ardei iute roșu * jumătate de lămîie * 1 lingură de rozmarin uscat * 1 ou * 3 linguri de apă plată * 100 g de făină albă * 50 g de fulgi de porumb * 1 linguriță rasă de piper negru măcinat * 150 ml de ulei de măsline * hârtie de copt * 1 linguriță de sare grunjoasă




Spală peștele cu apă rece. Usucă-l cu prosoape de bucătărie și taie-l în rondele groase de 2-2,5 cm fiecare. Asezonează-le cu sare grunjoasă, piper, rozmarin, ardeiul iute tocat fin, coaja rasă de lămâie și zeama acesteia și lasă-le la marinat 20 de minute, la rece.


Îmbracă o tavă de cuptor mare cu hârtie de copt și unge-o cu uleiul de măsline. Trece fiecare rondea de pește prin făina albă, oul bătut (cu un praf de sare și cele 3 linguri de apă plată) și fulgii de porumb. Așează-le în tavă și pune toți fulgii de porumb rămași pe bucățile de cod.


Bagă tava în cuptorul încins, în partea de mijloc a cuptorului și coace peștele 40 de minute la foc maxim, fără să-l întorci.


Scoate bucățile de pește pe un platou și serveștele cu extra suc de lămâie și salată verde. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF