marți, 13 septembrie 2011

Friptură de iepure cu muștar și champignons


Dacă nu ai mâncat niciodată carne de iepure, află că are un gust intens și ușor exotic. Se combină foarte bine cu muștarul tare, la fel ca în secolul al-XIX-lea când se asezona pe toate părțile cu muștar (Le lapin a la dijonnaise) și se frigea la proțap.

Ingrediente:
1 iepure domestic  * 7 linguri de muștar iute * 1 ardei iute * 500 g de champignons  * 1 linguriță de sare grunjoasă * 100 g de unt * 1 lingură de boabe de muștar * 200 ml de iaurt proaspăt * 1 linguriță de praf de curry * 1 lingură de miere de albine * 1 lingură de boia dulce * un praf de pudră de chimen * 1 linguriță boabe de coriandru  *  folie de aluminiu



Tranșează iepurele și spală-l cu apă rece. Usucă-l cu prosoape de bucătărie și asezonează-l cu un praf de sare grunjoasă, 4 linguri de muștar, boabele de muștar, boabele de coriandru zdrobite și boiaua dulce. Lasă-le la marinat 1h, la frigider.


Între timp fierbe ciupercuțele în apă sărată fierbinte, pentru 15 minute. Pune-le într-o strecurătoare, pentru a le înlătura surplusul de apă.
Unge o tavă mică de cuptor cu unt, așază pulpele și ciupercuțele în ea și acoperă-le cu folie de aluminiu (înțepată din loc în loc). Coace-le 40 de minute la foc mediu spre mare.


Când timpul s-a scurs, îndepărtează folia de aluminiu, întoarce friptura și ciupercuțele și mai frige-le la foc maxim circa 15 minute.


Servește-le cu sos de muștar (amestecă la rece iaurtul cu 3 linguri de muștar,mierea de albine, praful de curry și ardeiul iute tocat mărunt). Poftă bună!

Un comentariu:

Anonim spunea...

sper sa va stea in gat

Print Friendly and PDF