vineri, 2 septembrie 2011

Musaca de dovlecei cu sos de muștar și curry



Iată un preparat „light” pentru cei care au grijă de siluetă, dar totodată o explozie de minerale și vitamine. Sănătate la farfurie.

Ingrediente:
4-5 dovlecei mici * 3 ardei grași * 2 cepe medii * 6 roșii mici * 2 ouă * 3 linguri de muștar clasic * 3 lingurițe de praf de curry * 140 ml de iaurt proaspăt * 100 g de unt * 1 ardei iute * 5 căței de usturoi * 30 g de măsline negre fără sâmburi * 200 g de cașcaval * 1 linguriță de sare gemă  * 3 linguri de făină de năut

Taie dovleceii și ceapa rondele, ardeii fâșiuțe de 2 cm și rumenește-le pe grill pe ambele părți. Scoate-le pe un platou.



Amestecă ouăle cu iaurtul proaspăt, ardeiul iute tocat mărunt, măslinele negre, muștarul clasic, sarea grunjoasă, usturoiul pisat, făina de năut și cele 2 lingurițe de praf de curry.


Unge o formă dreptunghiulară cu 30 g de unt. Pe fundul tăvii așază rondele de dovlecel, deasupra lui pune ceapă rumenă și fâșii de ardei copt pe grill.


Deasupra lor împrăștie circa 10-15 linguri de ou bătut, un strat de rondele subțiri de roșii, 50 g de cașcaval ras și repetă procedeul încă o dată, iar în final, pune un strat de dovlecei, rondele de roșii, 100 g de cașcaval ras și 80 de g de unt (rupt în bucățele mici).


Bagă musacaua în cuptorul încins pentru 50 de minute la foc mediu spre mare, la mijlocul cuptorului.


Servește-o ca fel principal sau ca garnitură la friptură. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF