miercuri, 31 august 2011

Ghiveci de legume cu tofu și ouă



Dacă vrei un prânz ușor, dar plin de vitamine și minerale, acesta este alegerea cea mai înțeleaptă.

Ingrediente:
2 vinete lunguiețe * 3 ardei grași (culori diferite) * 50 g brânză tofu * 3 ouă * 4 roșii lunguiețe * 2 cepe medii * 2 lingurițe de oregano uscat * 1 linguriță rasă de piper negru * 1 lingură de sare gemă * 150 ml ulei de măsline extra virgin * 3 linguri de ketchup clasic * 1 lingură de praf de curry * 2 roșii



Secretul acestui preparat stă în prepararea pe grill a vinetelor tăiate în rondele subțiri, a ardeilor tăiați în fâșii de 2-3 cm și a cepei tăiată rondele și presărată cu praful de curry. Rumenește-le pe ambele părți și scoate-le, pe rând, pe un platou.


Unge o tavă mică de cuptor cu 50 ml de ulei de măsline. Bate ouăle cu 100 ml de ulei, oregano uscat, 3 linguri de ketchup, o linguriță rasă de sare gemă și piperul negru.


Începe să așezi un strat de vinete pe fundul tăvii unse. Deasupra pune fâșii de ardei copt, ceapă rumenită pe grill, feliuțe de brânză tofu și 10 linguri de ou bătut (îl distribui pe toate legumele). Continuă cu un strat de felii subțiri de roșii, restul de ardei, ceapa, feliuțe de brânză și ultimele rondele de vinete. Toarnă generos oul bătut pe deasupra legumelor.
Bagă tava în cuptorul încins și coace-o pentru 40 de minute la foc mediu spre mare, în partea de mijloc a cuptorului.


Servește-l fierbinte sau rece. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF