marți, 23 august 2011

Ardei umpluți cu grâu și ciuperci, fără ouă


Iată o rețetă delicioasă, pentru prânzurile fără proteine animale. Această rețetă îți va răsfăța papilele gustative, ori de câte ori vei pofti să o savurezi.

Ingrediente:
10 ardei grași mici galbeni sau roșii * 1 pahar de grâu * 150 ml de ulei de măsline extra virgin * 300 g de ciuperci fierte * 1 linguriță de boia dulce * 1 linguriță rasă de piper negru * 1 legătură de mărar proaspăt * 1 morcov * 2 cepe medii * 3 linguri de bulion * 10 linguri de făină de năut * sare gemă * apă



Curăță codițele ardeilor, folosindu-te de un cuțitaș ascuțit. Spală-i bine și cufundă-i pentru 10 minute (împreună cu codițele) în apă sărată clocotită.


Călește ceapa tăiată mărunt în uleiul de măsline. Adaugă-i morcovul ras și ciupercile mărunțite în tocător. Amestecă-le din când în când și lasă-le să se călească 15 minute.


Spală grâul în mai multe ape și adaugă-l în cratiță, împreună cu bulionul de roșii, mărarul tocat fin, 1 linguriță de sare gemă și boiaua dulce de ardei. Stinge focul și încorporează aluatului de ardei umpluți și făina de năut. Lasă amestecul rezultat 15 minute să se odihnească.


Umple ardeii (circa 3 sferturi) și presară-i pe deasupra cu un praf de făină albă pe fiecare. Așază-le codițele la locul inițial, sau fă-le căpăcele din feliuțe de roșii. Acoperă-i cu o farfurioară și cuprinde-i în apă. Pune-i la fiert în cuptor pentru 2 ore la foc mediu spre maxim.


Servește-i cu sos de roșii, smântână și ardei iute. Poftă bună!





 

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF